sábado, 8 de enero de 2011

L'alimentació ha de ser una activitat divertida

Un altre tema que podem tractar a les escoles i sobretot amb les famílies dels nostres alumnes, és el de l’alimentació.

Actualment, són nombrosos els estudis que demostren com la dieta dels xiquets espanyols no és massa saludable i com el menjar industrial o el precuinat substitueixen cada vegada més al realitzat a casa.

Com tots sabem, els pares no tenen massa temps per als fills i per a esmorzar és més fàcil posar un “pandorino o un donuts” que anar a pel pa i fer-li al xiquet un bon entrepà. És d’aquesta manera a partir de la qual molts dels nens presenten obesitat, carències de certes vitamines, com la C, o de minerals, com el calci i el magnesi, perquè no consumeixen les fruites i verdures necessàries o no prenen la llet i làctics pertinents per al desgast físic que presenten, al llarg del desenvolupament de les seues activitats diàries.

És per aquests motius que es necessita d’una publicitat que reprodueixca la importància de certs aliments, així com també la manera en la que aquests es poden presentar. Aquesta publicitat és elaborada gràcies a la presència de les TIC en diferents mitjans, les quals ajuden amb la distribució d’aquestes idees tan fonamentals.

Per exemple: a continuació trobem un vídeo de les tres bessones que ens mostra com d’avorrit es per als xiquets menjar, necessiten dels colors i dels contes, perquè aquestes hores del dia, que són tant importants per al seu desenvolupament, siguen unes hores en les que puguen gaudir de l’alimentació i sense adonar-se’n puguen ingerir tota classe d’aliments, ja siga peix, carn, verdures, fruites, lactis...


A més, podem trobar altres vídeos o companyes, com la que la Generalitat Valenciana introdueix cada any a les nostres televisions, mostrant la importància de la mandarina i de la taronja valenciana. O altres com les del “Capitán Pescanova” que feia més atractives les varetes de lluç, perquè els xiquets menjaren peix d’una forma divertida.
Finalment, trobem també al nostre amic Popeye, que ha sigut un clàssic per a tots nosaltres i per als nens d’ara, amb els famosos espinacs que donen molta força i fan créixer a una velocitat vertiginosa.

Per concloure, he de dir que de vegades es necessita de la imaginació, perquè els xiquets adquireixen els aliments bàsics que són fonamentals per al seu creixement i sobretot per a la seua salut i que aquesta imaginació pot sorgir amb l’ajuda de les noves tecnologies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario