martes, 11 de enero de 2011

Premi Sambori 2011

A les escoles valencianes comença la campanya del nou premi Sambori. Cada un dels alumnes d’infantil, de primària, de la ESO i fins i tot del Batxillerat i Cicles Formatius, es preparen amb les seues històries. Aquests s’inventen unes narracions d’una llargària que depèn de l’edat de l’escriptor, per entregar-les posteriorment als professors. Els docents són els encarregats de corregir els errors gramaticals i de coherència que hi ha als escrits i sobretot de seleccionar les millors històries per enviar-les als jurats del premi Sambori. De cada escola eixiran uns elegits, no són molts, perquè sols són escollits aquells que compleixen amb totes les característiques indicades i que superen la resta amb originalitat.
Aquest premi és entregat posteriorment a la Trobada d’Escoles en Valencià que es realitza cada any a un poble elegit de cadascuna de les diferents comarques que participen en aquesta lluita pel valencià. És a dir, que tots els anys cada comarca elegeix un poble, perquè siga aquest el que porte endavant la trobada. A la Vall d’Albaida ja són molts els anys que fem trobades i esperem continuar amb aquest costum.
Aquesta tradició ve realitzant-se des de fa molts anys i setmanes abans de la trobada, totes les escoles preparen els taller pertinents, perquè els nens gaudeixquen del que altres centres de la seua comarca posen al seu abast.
Aquesta activitat fomenta sobretot el respecte per la llengua valenciana i és possible gràcies als esforços de nombroses persones que cada any intenten que tant la trobada com el premi Sambori, siguen un èxit i que tot estiga a punt per a la data.

A aquesta pàgina web podreu trobar més informació sobre el premi Sambori i les bases per presentar les històries. Teniu fins el mes de febrer per presentar les vostres,   ÀNIM!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario